gototopgototop
nedelja, 11. jun 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Dačić: "Predsednik Srbije ima moju podršku u očuvanju političke stabilnosti i nastavku evropskog puta uz očuvanje nacionalnih interesa"
+ larger fontnormal font- Smaller font
ID 1„Juče, prilikom mog učešća na konferenciji u Vahauu, u Austriji, sagovornici iz EU su mi skrenuli pažnju da je pre neki dan visoki funkcioner Tadićeve stranke boravio u Briselu i zvaničnicima EU preneo da je politička atmosfera u Srbiji nikad gora, da je, kako je rekao, teža nego za vreme režima Miloševića, da se država vodi na nedemokratski način i da dominira autoritarna vladavina što nije u skladu sa evropskim vrednostima, da trpe veliki medijski pritisak itd.‎

Sa druge strane, predsednik Vučić je svakog dana izložen najbrutalnijim napadima -i medijskim i političkim. Šta je onda suština napada - da je u Srbiji diktatura kad u isto vreme komesar Han u ime EU izriče ocenu da je Srbija na veoma dobrom putu?

Suština je da se nanese šteta Srbiji.

Političare je moguće voleti ili ne voleti, ali ne sme se mrzeti Srbija. Zato je veoma važno da se u Srbiji sačuva politička stabilnost i nastavi putem koji je započet -  evropskim putem uz čvrstu zaštitu naših nacionalnih i državnih interesa. U tome će predsednik Vučić imati moju podršku", navodi se u izjavi ministra Dačića.
Ključne reči: saopštenja Ivica Dačić