gototopgototop
petak, 02. jun 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Rusija jedan od najvažnijih strateških partnera Srbije
+ larger fontnormal font- Smaller font
Form -_LavrovVršilac dužnosti predsednika Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas, na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Saknt Peterburgu, sa svojim kolegom ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovim.

Na današnjem sastanku izraženo je zadovoljstvo zbog izvanrednih odnosa između dve države i dva naroda u svim oblastima

Ministar Dačić istakao je da je Rusija jedan od najvažnijih strateških partnera Srbije, kao i da je Beograd zahvalan Moskvi na podršci u međunarodnim organizacijama po pitanju Kosova.

Šef srpske diplomatije je preneo stav da Srbija nikada neće uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji.

"Juče sam na na otvaranju Međunarodnog ekonomskog foruma rekao da prijatelji ostaju prijatelji i da nikada nećemo uvoditi sankcije Rusiji", rekao je ministar Dačić na početku sastanka.

Ministar Lavrov je najavio da će, u ponedeljak, u posetu Srbiji doputovati predsednik Državne Dume Federalne ckupštine Ruske Federacije Vjačeslav Volodin.

Ministar Dačić naglasio je na današnjem sastanku da se nada skoroj poseti ruskog premijera Dmitrija Medvedeva, ali i ministra Lavrova.

Šef ruske diplomatije potvrdio je da premijer Medvedev planira da dođe u Srbiju, kao i da će on posetiti našu zemlju u doglednoj budućnosti. Zahvalio je ministru Dačiću na stavovima koje je izneo i zvaničnom stavu Beograda.Sastanak ministra Dačića sa Sergejom Lavrovim
Sastanak ministra Dačića sa Sergejom Lavrovim
Sastanak ministra Dačića sa Sergejom Lavrovim