gototopgototop
utorak, 23. maj 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Saučešće šefa srpske diplomatije Ivice Dačića povodom napada na koncertu u Mančesteru
+ larger fontnormal font- Smaller font
logo ministarstvaPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je telegram saučešća šefu britanske diplomatije Borisu Džonsonu povodom terorističkog napada na koncertu u Mančesteru.

„S dubokom tugom i žaljenjem primio sam vest o kukavičkom napadu na mlade ljude i njihove porodice koje su okupile u zajedničkim trenucima. Ovo je brutalan napad na mlade, na nevine, gde god oni bili, i mi to moramo sprečiti budući da su mladi naša budućnost.

Budite sigurni da Republika Srbija odlučno osuđuje ovaj cinični, nečovečni zločin i da ostaje posvećena zajedničkoj borbi protiv svih onih koji pokušavaju da unište naš način života. Siguran sam da će ovi kukavički napadi samo ojačati našu predanost u odbrani evropskih vrednosti

Vama i Vladi Velike Britanije, narodu Velike Britanije i porodicama i prijateljima nastradalih i povređenih, u ime Ministarstva spoljnih poslova i u svoje lično ime, upućujem izraze dubokog saučešća povodom napada na koncertu i nadam se uspešnom i brzom oporavku povređenih", navodi se u telegramu saučešća šefa srpske diplomatije Ivice Dačića.