gototopgototop
utorak, 23. maj 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Regionalni stambeni program je primer da se može naći rešenje ukoliko postoji volja
+ larger fontnormal font- Smaller font
srbobranPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prisustvovao je danas u Srbobranu ceremoniji isporuke i početka ugradnje građevinskog materijala korisnicima Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji u okviru potprojekta 2.

„Veoma mi je drago što sam opet sa vama, ovaj put u Srbobranu, gde obeležavamo početak isporuke i ugradnje građevinskog materijala korisnicima Regionalnog stambenog programa, u okviru Potprojekta 2. Već nekoliko meseci učestvujem kao predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica Vlade Republike Srbije na ovakvim događajima, što govori o posvećenosti i intenzitetu aktivnosti na sprovođenju Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji. U ovom kratkom periodu, samo u prethodna dva meseca, kamen temeljac za izgradnju stanova sam položio u Vršcu, Paraćinu, Prokuplju, Kruševcu i Sremskoj Mitrovici. Trudim se da se odazovem svakom pozivu Komesarijata za izbeglice i migracije, i sa ponosom i neskrivenim zadovoljstvom mogu reći da je Program u punom zamahu širom Srbije."

Ministar je istakao da je u okviru drugog potprojekta predviđena kupovina 250 seoskih kuća, izgradnja 200 stanova, izgradnja 120 montažnih kuća i dodela 249 paketa građevinskog materijala iz Fonda Programa, kao i 70 paketa iz kontribucije Republike Srbije. Naglasio je da je dodela građevinskog materijala već počela u 28 jedinica lokalne samouprave za 319 porodica.

Ministar Dačić podsetio je da se u aprilu navršilo pet godina od Donatorske konferencije u Sarajevu, na kojoj su najavljena sredstva za realizaciju Programa.

„Trebalo je mnogo istrajnosti i upornosti da Program zaživi i počne njegova primena. Sve smo to postigli u saradnji sa našim međunarodnim partnerima, državama-korisnicima, uz nesebičan trud i zalaganje naših institucija, predvođenih Komesarijatom za izbeglice i migracije.
Zahvalnost dugujemo i našim međunarodnim partnerima, među kojima je najveći donator EU, kao i bilateralnim donatorima, koji su prepoznali značaj Programa i pomogli mu da uhvati zalet."

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova posebno je istakao da je Regionalni stambeni program primer da se može naći put ka rešenju, ukoliko postoji volja.Ministar Dačić u Srboranu
Ministar Dačić u Srboranu
Ministar Dačić u Srboranu
Ministar Dačić u Srboranu
Ministar Dačić u Srboranu
Ministar Dačić u Srboranu