gototopgototop
utorak, 16. maj 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Održane konzularne konsultacije sa Republikom Belorusijom
+ larger fontnormal font- Smaller font
Konzularne konsultacije sa Republikom BelorusijomKonzularne konsultacije Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva inostranih poslova Republike Belorusije, na nivou pomoćnika ministara zaduženih za konzularnu saradnju, održane su u Beogradu, 16. maja 2017. godine.


Na konsultacijama su razmenjena mišljenja o međusobnoj konzularnoj saradnji i drugim aktuelnim pitanjima od zajedničkog interesa, kao i iskustva u pogledu ugovorno-pravne regulative iz oblasti konzularnih poslova, pružanja konzularne zaštite i modernizacije rada konzularnih službi, upravljanja krizama, konzularnog zastupanja u trećim zemljama, kao i stručnog osposobljavanja za obavljanje konzularnih poslova.

Razmatrane su potrebe izmena postojećih i zaključivanja novih sporazuma u konzularnom domenu i razmenjene informacije koje se odnose na oblast vizne politike.

Konzularne konsultacije su bile sadržajne, u duhu prijateljskih odnosa, i konstatovana je obostrana spremnost za dalje unapređenje konzularne saradnje Republike Srbije i Republike Belorusije.


Konzularne konsultacije sa Republikom Belorusijom
Konzularne konsultacije sa Republikom Belorusijom
Konzularne konsultacije sa Republikom Belorusijom