gototopgototop
petak, 31. mart 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Prve političke konsultacije između ministarstava spoljnih poslova Srbije i Gruzije održane u Beogradu
+ larger fontnormal font- Smaller font
zgrada msp-aPrve političke konsultacije između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva inostranih poslova Gruzije, na nivou pomoćnika ministara zaduženih za bilateralnu saradnju, održane su u Beogradu, 31. marta 2017. godine.

Srpsku stranu je predvodio v.d. pomoćnika ministra ambasador Goran Aleksić, a gruzijsku zamenik ministra Vahtang Maharoblišvili.

Konstatovano je čvrsto opredeljenje obe strane za dalji razvoj i unapređenje sveukupne saradnje, posebno u ekonomskoj oblasti. Dogovoreno je uspostavljanje redovnog političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou, i u tom smislu razmatrane su mogućnosti za realizaciju poseta najviših državnika dve strane, u predstojećem periodu.

Razmenjena su mišljenja o aktuelnom stanju bilateralnih odnosa i perspektivama razvoja, saradnji dve strane u međunarodnim organizacijama, evropskim i regionalnim bezbednosnim izazovima, ugovorno-pravnoj bazi.

Izražena je obostrana podrška poštovanju principa suvereniteta i teritorijalnog integriteta međunarodno priznatih država. Preneta je naša zahvalnost gruzijskoj strani na doslednoj poziciji nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti  Kosova i podršci koju nam pružaju u međunarodnim organizacijama.