gototopgototop
sreda, 29. mart 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Dačić i Aselborn: Jačanje svih vidova bilateralne saradnje
+ larger fontnormal font- Smaller font
luksemburgPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa ministrom inostranih i evropskih poslova Velikog Vojvodstva Luksemburga Žanom Aselbornom.

U srdačnom razgovoru obostrano je ocenjeno da su bilateralni odnosi dve zemlje dobri i da ima prostora za njihovo razvijanje i unapređenje. Postoji zajednički interes za dalje produbljivanje i jačanje svih vidova bilateralne saradnje, naročito u ekonomskoj sferi.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar Ivica Dačić zahvalio je na dosadašnjoj kontinuiranoj podršci Luksemburga evrointegracijama Republike Srbije i preneo očekivanje da će se ona nastaviti i ubuduće.

Ministar Aselborn je pozitivno ocenio nastavak sveobuhvatnih reformi koje sprovodi Vlada Srbije i ponovio spremnost Luksemburga za nastavak podrške evropskim integracijama Republike Srbije.

U razgovoru su razmenjena mišljenja i u vezi sa aktuelnim pitanjima u regionu i u EU. Takođe, bilo je reči i o migrantskoj krizi, kao i o drugim međunarodnim temama.Sastanak ministra Dačića sa Žanom Aselbornom
Sastanak ministra Dačića sa Žanom Aselbornom
Sastanak ministra Dačića sa Žanom Aselbornom
Sastanak ministra Dačića sa Žanom Aselbornom
Sastanak ministra Dačića sa Žanom Aselbornom