gototopgototop
ponedeljak, 13. mart 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Kairo: Priznanje ambasadoru Srbije
+ larger fontnormal font- Smaller font
Kairo 1332017Humanitarni fond „St. Stephan Children" uručio je Ambasadoru Republike Srbije u Kairu Draganu Biseniću godišnje priznanje za pomoć siromašnoj deci.

„St. Stephan Children" je vodeća humanitarna organizacija u Egiptu, koja vodi mrežu obdaništa, škola i drugih institucija za pomoć siromašnoj i napuštenoj deci. Fond, kojim rukovodi časna sestra Megi Gobran, bio je 2012, zajedno sa EU, u najužem izboru za Nobelovu nagradu za mir.

Pored ambasadora Srbije, priznanje za 2016. dobio je i ambasador Velike Britanije u Kairu ser Džon Kason.

Ambasador Bisenić lično, u okviru svojih mogućnosti, počevši od 2012. svake godine pomaže dečije obdanište u siromašnoj četvrti Kaira-Mokatam.

razloga njenog učešća na svim ekonomskim skupovima, s ciljem da podstakne interesovanje mađarskih privrednika na saradnju sa privrednicima iz Srbije.O uspehu ovog Poslovnog foruma svedoči prisustvo 60 privrednika i turističkih radnika iz Mađarske, kao i predsednica turističkih novinara Mađarske, koja je najavila veliki članak o turističkim potencijalima Srbije. Opši je utisak da je na Srpsko-mađarskom poslovnom forumu naša zemlja predstavljena na adekvatan način, kako u kulturnom, tako u društvenom i privrednom domenu.
Ključne reči: Egipat