gototopgototop
понедељак, 13. март 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Каиро: Признање амбасадору Србије
+ larger fontnormal font- Smaller font
Kairo 1332017Хуманитарни фонд „St. Stephan Children" уручио је Амбасадору Републике Србије у Каиру Драгану Бисенићу годишње признање за помоћ сиромашној деци.

„St. Stephan Children" је водећа хуманитарна организација у Египту, која води мрежу обданишта, школа и других институција за помоћ сиромашној и напуштеној деци. Фонд, којим руководи часна сестра Меги Гобран, био је 2012, заједно са ЕУ, у најужем избору за Нобелову награду за мир.

Поред амбасадора Србије, признање за 2016. добио је и амбасадор Велике Британије у Каиру сер Џон Касон.

Амбасадор Бисенић лично, у оквиру својих могућности, почевши од 2012. сваке године помаже дечије обданиште у сиромашној четврти Каира-Мокатам.

разлога њеног учешћа на свим економским скуповима, с циљем да подстакне интересовање мађарских привредника на сарадњу са привредницима из Србије.О успеху овог Пословног форума сведочи присуство 60 привредника и туристичких радника из Мађарске, као и председница туристичких новинара Мађарске, која је најавила велики чланак о туристичким потенцијалима Србије. Опши је утисак да је на Српско-мађарском пословном форуму наша земља представљена на адекватан начин, како у културном, тако у друштвеном и привредном домену.
Кључне речи: Египат