gototopgototop
petak, 10. mart 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Dačić: „Potrebno unapređenje saradnje sa Asocijacijom država Kariba“
+ larger fontnormal font- Smaller font
gs acsPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić doputovao je na Kubu gde će učestvovati na 22. zasedanju Ministarskog saveta Asocijacije država Kariba (ACS).

Po dolasku u Havanu, šef srpske diplomatije razgovarao je sa generalnom sekretarkom Asocijacije država Kariba Džun Somer.

Ministar Dačić istakao je važnost koju Republika Srbija pridaje saradnji sa ovom asocijacijom, izneo predlog za dalje unapređenje saradnje sa obostrano usaglašenim ciljevima i podvukao da je neophodno utvrditi oblasti u kojima se saradnja može dodatno proširiti.

Ministar je upoznao sagovornicu sa reformama koje Srbija sprovodi u cilju ubrzanja i što boljeg ostvarivanja uspešnog procesa evrointegracija.

Generalna sekretarka Somer zahvalila je ministru Dačiću na učešću na 22. zasedanju ministarskog saveta Asocijacije država Kariba. Istakla je ulogu Asocijacije u stvaranju regiona mira na Karibima, naglasila važnost principa rešavanja svih otvorenih pitanja između država pravnim sredstvima i upoznala je šefa srpske diplomatije sa programima i projektima koje Asocijacija država Kariba promoviše.

Na sastanku je dogovoreno usaglašavanje i potpisivanje Memoranduma o razumevanju između Republike Srbije i Asocijacije država Kariba u cilju daljeg unapređenja saradnje u oblastima od obostranog interesa.Sastanak ministra Dačića sa generalnim sekretarom Asocijacije država Kariba
Sastanak ministra Dačića sa generalnim sekretarom Asocijacije država Kariba
Sastanak ministra Dačića sa generalnim sekretarom Asocijacije država Kariba