gototopgototop
среда, 01. фебруар 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Париз: Прослава српског наслеђа у Унеску
+ larger fontnormal font- Smaller font
Поводом обележавања школске славе Светог Саве, у Унеску су, по први пут, у организацији Сталне делегације Србије при Унеску, Унескових јаслица и обданишта, и уз подршку Амбасаде и КИЦ-а  Републике Србије у Паризу, прослављени дани српског културног и природног наслеђа.

Програм је био намењен деци страних делегата и запослених у Секретаријату Унеска, а састојао се од културно-уметничког програма, креативне радионице посвећене наслеђу Србије, уписаном на националну прелиминарну листу, Листу светске баштине, као и на Листу светске баштине у опасности. Главни догађај приређен је 1. фебруара у Клубу делегата, уз пригодно обраћање амбасадора Дарка Танасковића и представника Унеска. Том приликом дечја културно-уметничка друштва из Француске извела су сплет српских игара и дегустирани су српски специјалитети.

С обзиром на специфичан карактер догађаја, прослави су присуствовале стране дипломате, родитељи деце која похађају предшколску наставу у Унеску, као и други блиски пријатељи наше Сталне делегације, као што су, између осталих, амбасадори Венецуеле и Словачке, заменици амбасадора Аргентине, Индије, Пољске, Бугарске и Сенегала.


Кључне речи: Француска