gototopgototop
уторак, 13. децембар 2016. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Токио: Презентација Србије у Амбасади
+ larger fontnormal font- Smaller font
У организацији јапанске компаније „AZ Group", која учествује у пројекту упознавања земаља кроз културу "Global Night", одржано је у Амбасади Републике Србије вече културне размене Србије и Јапана и представљања српске културе јапанској публици. С обзиром на чињеницу да су циљна група били Јапанци који до сада нису имали прилику да бораве у нашој земљи, представници Амбасаде као и  Т. Нагато и Ђ. Ојаизу одржали су једночасовну презентацију о Србији, њеној географији, природним лепотама, знаменитостима Београда и Новог Сада, локалитетима Светске баштине, кулинарским специјалитетима, традиционалним пићима, као и о успесима наших спортиста на ОИ 2016.

Амбасадор Ненад Глишић позвао је присутне да посете Србију, увере се у њене лепоте и гостопримство и упознају њену културу, музику и храну. Представница удружења за унапређење музичке сарадње Јапана и Србије и супруга бившег амбасадора Јапана у Београду Ецуко Цунозаки, одевена у традиционалну српску ношњу, изнела је своја позитивна искуства током четворогодишњег боравка у Србији.

У музичком делу програма наступили су чланови јапанске групе „Јапалкан", коју предводи млади трубач Наоки Хашинума, који је у пратњи гитаре извео песме „Ој Цоко Цоко црно око" и „Ајде Јано", док им се у извођењу „Едерлези" придружила Ецуко Цунозаки на виолини. За извођење композиције „Јесење лишће" извођачима се придружио и амбасадор Глишић на гитари.
Кључне речи: Јапан