gototopgototop
уторак, 27. септембар 2016. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић разговарао са амбасадором Казахстана
+ larger fontnormal font- Smaller font
amb. kazahstanaПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић разговарао је данас са нерезиденцијалним амбасадором Републике Казахстан у Републици Србији, са седиштем у Будимпешти, Нурбахом Рустемовом.

Током сусрета размотрена су актуелна билатерална питања и могућности за њихово унапређење, пре свега у економској области.

Министар Дачић указао је на значај недавне посете председника Казахстана Нурсултана Назарбајева, јер је то показатељ интензивирања сарадње двеју земаља, као и подстицај компанијама две државе да смелије остварују пословне аранжмане. Такође, оценио је да су односи Србије и Казахстана добри и без отворених питања.

Са наше стране је истакнута захвалност Казахстану за принципијелну позицију поштовања суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије, као и на постављању током Генералне конференције Унеска, новембра 2015. године, када је Казахстан гласао против пријема тзв. Косова у ову организацију.

Амбасадор Рустемов је потврдио значај прве посете казахстанског председника, посебно што до ње долази у години у којој се обележава двадесетогодишњица успостављања дипломатских односа двеју земаља.

Кључне речи: Казахстан Ивица Дачић