gototopgototop
ponedeljak, 27. jun 2016. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Sastanak ministra Dačića sa predsednikom Nacionalne skupštine Republike Kube
+ larger fontnormal font- Smaller font
DSC 0016Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se predsednikom Nacionalne skupštine narodne vlasti Republike Kube Estebanom Lasom, u okviru prve zvanične posete kubanskog funkcionera Republici Srbiji.

U srdačnom razgovoru potvrđeno je tradicionalno prijateljstvo i bliskost u stavovima, a razmatrane su mogućnosti za dalje unapređenje bilateralnih odnosa, pre svega, na ekonomskom planu. Predstavljeni su potencijali slobodne zone Marijel u Republici Kubi, a bilo je reči i o intenziviranju saradnje u oblasti zdravstva i poljoprivrede.

Potvrđen je obostrani interes za očuvanje pozitivne dinamike političkog dijaloga, kao i međusobna podrška pitanjima od značaja. Naročito je istaknut kontinuitet principijelnog stava i podrške Republike Kube teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije.

Dogovorena je dalja komunikacija u pogledu buduće razmene poseta na visokom i najvišem nivou, a pozdravljena je i uspešna parlamentarna saradnja.Ključne reči: Kuba Ivica Dačić