gototopgototop
sreda, 23. mart 2016. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa organizatorima kampanje “Ne Kosovo u Unesko”
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dacic-studentiPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa predstavnicima studenata beogradskih i prištinskih fakulteta koji su prošle godine, tokom inicijative Kosova za članstvo u Unesku, organizovali kampanju „Ne Kosovo u Unesko".

Ministar Dačić zahvalio im je na velikom doprinosu pobedi Srbije u Unesku.

Ministar Dačić i studenti su naglasili da naša kultura i tradicija počivaju na Kosovu i Metohiji i da nisu saglasni da oni koji su se na neprimeren i grub način ophodili prema njoj sad treba da brinu o istoj, i to kroz Unesko. Složili su se da je nedopustiva namera da se Srbiji i srpskom narodu otmu pravo na istoriju i kulturu, kao i da će država u saradnji sa studentima nastaviti da se bori protiv pokušaja da se Srbima na Kosmetu oduzima njihov identitet.

Šef srpske diplomatije najavio je da će u narednih mesec dana posetiti srpsko kulturno nasleđe na Kosovu i Metohiji i odazvao se pozivu da sa studentima fakulteta na Kosmetu razgovara o različitim inicijativama KiM-a da bude član Uneska i drugih međunarodnih organizacija.