gototopgototop
субота, 14. новембар 2015. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Председавајући ОЕБС-а Дачић и генерални секретар Занијер најснажније осуђују смртоносне нападе у Паризу
+ larger fontnormal font- Smaller font
25022015 dacic-zanijerПредседавајући ОЕБС-а, министар спољних послова Србије Ивица Дачић, и генерални секретар ОЕБС-а Ламберто Занијер данас су најоштрије осудили терористичке нападе на неколико локација у француској престоници, Паризу, у којима је више људи убијено и рањено. Изразили су најдубље саучешће жртвама, њиховим породицама и француској Влади и народу. Пожелели су брз опоравак повређенима, и изразили наду да ће сви таоци убрзо бити пуштени.

„Најснажније одуђујемо ову серију ужасних и кукавичких терористичких аката против цивила и недискриминативно насиље које је погодило вашу земљу. Будите уверени да су државе-учеснице уз вас у овом часу, делећи уверење да не постоји политичка идеја која би икад могла да оправда овакве ужасне нападе," рекао је Дачић.

„Шок који осећамо пред оваквим терором и екстремним насиљем учвршћује нас у решености да им не дозволимо да угрозе основне принципе на којима почивају ОЕБС и наша друштва: демократију, инклузивност и људска права, који гарантују безбедност и мир за све."

„ОЕБС је уједињен у борби против свих облика насилног екстремизма, и чврсто верујемо да је сарадња најбољи одговор на опасности с којима се наша друштва суочавају," рекли су Дачић и Занијер.Фото:OSCE/Micky Kroell