gototopgototop
петак, 26. јун 2015. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Председавајући ОЕБС-у Дачић и генерални секретар Занијер осуђују терористичке нападе у Тунису и Француској, истичу потребу за јединством и солидарношћу
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic -_zanijerРеагујући на терористичке нападе у Тунису и Француској данас, председавајући ОЕБС-у, министар спољних послова Србије Ивица Дачић, и генерални секретар ОЕБС-а Ламберто Занијер истакли су потребу за јединством и солидарношћу пред насилним екстремизмом.

"Изражавам нашу дубоку солидарност са народима Туниса и Француске, са породицама жртава варварских и грозних напада који су се одиграли данас," рекао је Дачић. "Морамо да будемо уједињени, чврсто опредељени за наше вредности и наше напоре да изградимо стабилна, демократска и напредна друштва."

Генерални секретар Ламберто Занијер је рекао: "Још једном терористи покушавају да усаде страх у наша друштва. Још једном појединци пуни мржње покушавају да нам наметну поделе и медјусобно неповерење.

Управо због све веће учесталости ових ужасних напада на људе у многим државама учесницама ОЕБС-а и земљама-партнерима, морамо се ујединити пред насилним екстремизмом."

Француска је једна од 57 држава учесница ОЕБС-а, а Тунис је једна од земаља из групе ОЕБС-ових Партнера за сарадњу.