gototopgototop
ponedeljak, 16. februar 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Predsedavajući OEBS poziva sve strane da se uzdrže od poteza koji bi mogli da ugroze primirje u istočnoj Ukrajini
+ larger fontnormal font- Smaller font
16022015 dacic_oebsPredsedavajući OEBS-u, ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić danas je snažno apelovao na sve strane da se uzdrže od svih poteza koji bi mogli da ugroze primirje u istočnoj Ukrajini, koje je na snazi od 15. februara 2015.

"Očekujem od svih strana da pokažu najviši stepen odgovornosti tako što će u potpunosti poštovati i pridržavati se primirja u svim oblastima, uključujući u i oko Debaljceva", rekao je Dačić. "Pozivam ih da se pridržavaju Paketa mera za implementaciju dogovora iz Minska iz septembra 2014, usvojenog 12. februara. Ne sme se propustiti još jedna prilika za mirno rešenje sukoba", upozorio je Dačić.

„Pohvalio bih posvećenost i naporan rad osoblja Specijalne posmatračke misije OEBS-a u Ukrajini (SPM) i njihovu brzinu u podršci primeni Paketa mera", rekao je Dačić. „Pozivam sve strane da blisko sarađuju sa SPM i da poštuju i osiguraju sigurnost, bezbednost, neometan pristup i slobodu kretanja posmatrača SPM na terenu".

Dodao je da će OEBS i Trilateralna kontakt grupa nastaviti da ulažu svaki napor u cilju obnavljanja mira i stabilnosti u Ukrajini.


Foto:OSCE/Micky Kroell