gototopgototop
utorak, 22. septembar 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Odbor za spoljnu politiku Parlamenta Češke u poseti Beogradu
+ larger fontnormal font- Smaller font
DSC 0026Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas delegaciju Odbora za spoljnu politiku Poslaničkog doma Parlamenta Češke Republike, koju je predvodio predsednik Odbora Karel Švarcenberg.

Na sastanku je obostrano konstatovano da su bilateralni odnosi veoma dobri i istaknut je zajednički interes za njihovo dalje produbljivanje i jačanje u svim oblastima. Posebno je naglašena važnost daljeg unapređivanja parlamentarne saradnje između dve zemlje.

Ministar Dačić podvukao je da postoje veoma dobri odnosi između naših zemalja na svim poljima i zahvalio se na kontinuiranoj podršci Češke Republike evrointegracijama Republike Srbije.

Švarcenberg je istakao da naše dve zemlje i njihove narode vezuje snažno prijateljstvo koje ima dugu istorijsku tradiciju. Potvrdio je da će Češka Republika nastaviti da dosledno podržava Srbiju na njenom daljem putu ka Evropskoj uniji.

Razmenjena su mišljenja i u vezi sa aktuelnom migrantskom krizom, a sa češke strane je istaknuto da se Srbija u ovoj situaciji ponela solidarnije i humanije od mnogih drugih zemalja u Evropi.

U razgovoru su razmotrena i aktuelna pitanja iz domena rada OEBS.