gototopgototop
уторак, 22. септембар 2015. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Одбор за спољну политику Парламента Чешке у посети Београду
+ larger fontnormal font- Smaller font
DSC 0026Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас делегацију Одбора за спољну политику Посланичког дома Парламента Чешке Републике, коју је предводио председник Одбора Карел Шварценберг.

На састанку је обострано констатовано да су билатерални односи веома добри и истакнут је заједнички интерес за њихово даље продубљивање и јачање у свим областима. Посебно је наглашена важност даљег унапређивања парламентарне сарадње између две земље.

Министар Дачић подвукао је да постоје веома добри односи између наших земаља на свим пољима и захвалио се на континуираној подршци Чешке Републике евроинтеграцијама Републике Србије.

Шварценберг је истакао да наше две земље и њихове народе везује снажно пријатељство које има дугу историјску традицију. Потврдио је да ће Чешка Република наставити да доследно подржава Србију на њеном даљем путу ка Европској унији.

Размењена су мишљења и у вези са актуелном мигрантском кризом, а са чешке стране је истакнуто да се Србија у овој ситуацији понела солидарније и хуманије од многих других земаља у Европи.

У разговору су размотрена и актуелна питања из домена рада ОЕБС.