gototopgototop
četvrtak, 20. avgust 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Sastanak ministra Dačića sa ambasadorkom Egipta u Beogradu
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dacic -_ambasadorka_EgiptaPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Arapske Republike Egipat Menhu Mahrus Bahum.

Ministar Dačić zahvalio je ambasadorki na doprinosu u unapređenju bilateralnih odnosa Srbije i Egipta, uz želju da se saradnja i dobri odnosi nastave i u budućnosti.

Šef srpske diplomatije podsetio je na nedavni susret sa ministrom inostranih poslova Egipta prilikom otvaranja Sueckog kanala i ukazao na značaj razmene poseta na najvišem nivou.

Ministar Dačić izrazio je interes za unapređenjem svestrane saradnje Srbije i Egipta koja je najbolji pokazatelj tradicionalnog prijateljstva dva naroda i zajedničke osnivačke uloge naše dve države u istoriji Pokreta nesvrstanih zemalja. Podsetio je da je Republika Srbija donela odluku da podrži kandidaturu Egipta za nestalnu članicu Saveta bezbednosti UN-a za period 2016-2017. godine.

Na današnjem sastanku ministar Dačić izrazio je očekivanje da Egiptat neće podržati inicijativu za prijem Kosova u Unesko.