gototopgototop
sreda, 05. avgust 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić sastao se ministrom inostranih poslova Egipta
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic - mip egiptaPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prisustvovaće sutra ceremoniji otvaranja novog Sueckog kanala.

Ovom važnom istorijskom događaju prisustvovaće, kako je najavljeno, više od 20 predsednika i premijera (između ostalih, francuski predsednik Fransoa Oland i ruski premijer Dmitrij Medvedev), kao i više desetina ministara iz celog sveta.

Ministra Dačića je na aerodromu dočekao ministar tehničkog i usmerenog obrazovanja i obuke Mohamed Jusef. Organizovan je susret ministra Dačića sa njegovim kolegom, ministrom inostranih poslova Egipta, Samehom Sukrijem. Egipatski zvaničnik je izrazio zadovoljstvo što će srpska delegacija prisustvovati svečanosti povodom otvaranja novog Sueckog kanala i dodao da u tome prepoznaje novu potvrdu prijateljstva egipatskog i srpskog naroda.

Šef srpske diplomatije čestitao je svom homologu na realizaciji ovog važnog projekta. U razgovoru je prepoznata potreba za bližom i aktivnijom saradnjom na bilateralnom i multilateralnom planu, kako bi lakše bile prepoznate potrebe oba naroda i interesi obe države. Ministar Dačić uputio je poziv egipatskom kolegi da poseti Republiku Srbiju, možda već u decembru kada će Beograd biti domaćin ministrima spoljnih poslova u okviru predsedavanja Srbije OEBS-u, a imajući u vidu da je Egipat zemlja partner u ovoj organizaciji.