gototopgototop
уторак, 16. јун 2015. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Састанак министра Дачића са Ернстом Рајхелом
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic -_rajhelПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је амбасадора Ернста Рајхела, опуномоћеника немачког Министарства иностраних послова за Југоисточну Европу, Турску и земље ЕФТА, који је у Београд дошао ради учешћа на конференцији „Демократско управљање и реформа јавне администрације на Западном Балкану", коју заједнички организују Министарство спољних послова Републике Србије и Аспен институт Немачка.

Министар Дачић је нагласио спремност Србије да развија и унапређује свеукупну сарадњу са Савезном Републиком Немачком, при чему континуитет политичког дијалога игра важну улогу.

Шеф српске дипломатије подсетио је на недавну посету немачког министра Франк-Валтера Штајнмајера и истакао да нас је веома охрабрио његов приступ према процесу европских интеграција Србије. Такође, министар је подвукао да је Србија потпуно спремна за преговарачки процес о чланству у ЕУ и изнео очекивање да ће СР Немачка позитивно валоризовати политику Владе Србије на спровођењу унутрашњих реформи, учешћу у дијалогу са Приштином, доприносу стабилизацији региона, као и да ћемо ускоро отворити прва преговарачка поглавља.

На састанку је разговарано и о одржавању „Конференције о Западном Балкану", инициране од стране немачке канцеларке Ангеле Меркел, 27. августа 2015. године у Бечу. Поред овога, било је и речи о председавању Србије ОЕБС-у и заједничкој сарадњи у оквиру Тројке ОЕБС-а.