gototopgototop
petak, 13. mart 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministri Dačić i Mitov razgovarali o bilateralnim odnosima i zajedničkim projektima Srbije i Bugarske
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic -_mitovPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Bugarske Danielom Mitovim.

Sagovornici su se složili da su odnosi Srbije i Bugarske dobri, da postoji obostrana spremnost za njihovo dalje unapređenje na temelju zajedničkih interesa, kao i spremnost za nastavak rada na zajedničkim infrastrukturnim projektima.

Šefovi diplomatije Srbije i Bugarske su na zajedničkoj konferenciji za novinare najavili da će dve zemlje zajednički nastaviti da rade na projektima poput Koridora 10, železničke pruge, gasne interkonekcije i povezivanja elektroenergetskih sistema.

Ministar Mitov, koji prvi put boravi u Beogradu u svojstvu ministra spoljnih poslova, izjavio je da Bugarska nastavlja da podržava integraciju Srbije u EU i da je spremna da podeli svoja iskustva i pozitivna i negativna, kako bi pomogla Srbiji na tom putu.

Ministri Dačić i Mitov na današnjem sastanku razgovarali su i o položaju nacionalnih manjina.

"U prijateljskom duhu treba da rešavamo sve probleme i omogućimo bolji položaj nacionalnih manjina'', rekao je Dačić, a Mitov je izrazio zahvalnost Vladi Srbije na spremnosti za rešavanje eventualnih problema bugarske manjine.