gototopgototop
среда, 07. јануар 2015. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Председавајући ОЕБС-у министар Дачић и Генерални секретар ОЕБС-а Занијер оштро осудили данашњи терористички напад на француски магазин "Шарли Ебдо"
+ larger fontnormal font- Smaller font
oebs plakatПредседавајући ОЕБС-у министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић и Генерални секретар Организације Ламберто Занијер оштро су осудили данашњи терористички напад на француски сатирични магазин "Шарли Ебдо" у Паризу, осуђујући масакр као напад на слободу изражавања. 

„Веома сам потресен вешћу о нападу на канцеларију магазина Шарли Ебдо у Паризу, у коме је неколико људи погинуло, а многи су рањени", рекао је Дачић.

„Насиље над новинарима је неприхватљиво и треба га третирати као напад на цело друштво. Тероризам, у било ком облику, не може бити толерисан нити оправдан", додао је. „Желео бих да изјавим саучешће ожалошћенима и пожелим брз опоравак повређенима".

Генерални секретар ОЕБС-а Ламберто Занијер, такође изјављујући саучешће, рекао je: "Снажно осуђујем овај акт насиља над слободом медија, који је резултирао смрћу и рањавањем многих. Данашњи напад такође подвлачи значај неговања толеранције и недискриминације у нашим друштвима, као начин да се супротставимо насилном екстремизму и радикализацији која води ка тероризму".