gototopgototop
петак, 26. децембар 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Дачић пожелео добродошлицу новом амбасадору Јужне Кореје у Србији
+ larger fontnormal font- Smaller font
korejaПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић састао се данас са новим амбасадором Јужне Кореје у Републици Србији Ли До-хуном.

У разговору је истакнуто да су дипломатски односи две земље успостављени пре тачно 25 година и да су се у том периоду континуирано развијали у разним областима. Договорено је даље унапређење политичког дијалога кроз размену посета на највишем нивоу и интензивирање свих видова билатералне и економске сарадње.

Министар Дачић пожелео је добродошлицу и успешан рад новом амбасадору. Он је позитивно оценио активности корејске компаније „Јура", која је отворила четири фабрике у Србији и заложио се за веће присуство и других корејских фирми и инвеститора у нашој земљи.

Амбасадор Ли истакао је да Република Кореја придаје велику пажњу јачању сарадње са Србијом у свим областима. Најавио је могућност нових инвестиција, нарочито оних компанија чији су производи већ присутни на српском тржишту, а које разматрају и отварање својих производних погона у нашој земљи.