gototopgototop
utorak, 18. novembar 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Šefovi diplomatija dali punu podršku EUSAIR
+ larger fontnormal font- Smaller font
Ivica DačićPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić učestvuje danas u Briselu na Konferenciji povodom pokretanja Strategije EU za Jadransko-jonski region (EUSAIR).
Konferenciju je organizovala Republika Italija, kao predsedavajuća Savetu Evropske unije, u saradnji sa Evropskom komisijom, Jadransko-jonskom inicijativom i Regionom Marke (Italija).

Današnji skup predstavlja ključnu stepenicu u pokretanju Strategije čiji je Srbija član, a koja za cilj ima produbljivanje saradnje među zemljama Jadransko-jonskog regiona u oblasti saobraćaja, energetike, privrede, zaštite životne sredine i turizma.

Na konferenciji su šefovi diplomatija još jednom dali punu političku podršku sprovođenju Strategije koju je usvojila Evropska komisija.

Pored ministara inostranih poslova država članica Strategije, na konferenciji su učestvovali i predstavnici institucija Evropske unije, nacionalnih i regionalnih tela zaduženih za upravljanje fondovima EU, kao i ostali akteri odgovorni za sprovođenje Strategije.