gototopgototop
petak, 24. oktobar 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Sastanak ministra Dačića sa delegacijom Svekineske asocijacije novinara
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dačić sa novinarimaPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa delegacijom Svekineske asocijacije novinara, koju čine predstavnici vodećih kineskih medijskih grupa iz različitih provincija, na čelu sa predsednikom „Hebei Daily Group" Guo Djinpingom.

Tokom razgovora ministar Dačić istakao je tradicionalno dobre i prijateljske odnose dve zemlje i zahvalio se na principijenom stavu Narodne Republike Kine kada je u pitanju teritorijalni integritet naše zemlje.

Sagovornici su izrazili nadu da će predstojeći Samit kineskog premijera sa presednicima vlada šesnaest zemalja centralne i istočne Evrope, koji se u decembru ove godine održava u Beogradu, stvoriti povoljnu klimu za unapređenje odnosa Srbije i Kine na svim nivoima.

Pohvalivši kontinuirano i objektivno izveštavanje kineskih medija o Srbiji, šef srpske diplomatije složio se sa predstavnicima Svekineskog udruženja novinara da je neophodno posebno intenzivirati saradnju u oblasti kulture i medija kako bi ona dostigla nivo ukupnih odnosa dve zemlje.