gototopgototop
петак, 24. октобар 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Састанак министра Дачића са делегацијом Свекинеске асоцијације новинара
+ larger fontnormal font- Smaller font
Дачић са новинаримаПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић састао се данас са делегацијом Свекинеске асоцијације новинара, коју чине представници водећих кинеских медијских група из различитих провинција, на челу са председником „Hebei Daily Group" Гуо Ђинпингом.

Током разговора министар Дачић истакао је традиционално добре и пријатељске односе две земље и захвалио се на принципијеном ставу Народне Републике Кине када је у питању територијални интегритет наше земље.

Саговорници су изразили наду да ће предстојећи Самит кинеског премијера са преседницима влада шеснаест земаља централне и источне Европе, који се у децембру ове године одржава у Београду, створити повољну климу за унапређење односа Србије и Кине на свим нивоима.

Похваливши континуирано и објективно извештавање кинеских медија о Србији, шеф српске дипломатије сложио се са представницима Свекинеског удружења новинара да је неопходно посебно интензивирати сарадњу у области културе и медија како би она достигла ниво укупних односа две земље.