gototopgototop
ponedeljak, 20. oktobar 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić održao brifing za ambasadore zemalja članica EU
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dačić sa ambasadorima EU u SrbijiPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić održao je danas brifing za ambasadore država članica EU, predstavnike institucija EU i ambasade SAD.

Ministar Dačić informisao je o rezultatima posete ruskog predsednika Putina, budućim programima i sporazumima bilateralne saradnje Republike Srbije i Ruske Federacije. Ponovio je i da Republika Srbija ostaje čvrsto opredeljena da napreduje ka članstvu u EU, što je potvrđeno i na zajedničkoj konferenciji za novinare predsednika Vlade Aleksandra Vučića i predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

Imajući u vidu da Republika Srbija ozbiljno i odgovorno pristupa procesu pregovora o punopravnom članstvu u EU, šef srpske diplomatije je izrazio očekivanje da će njen trud biti valorizovan što skorijim otvaranjem poglavlja 32 i 35.

Vezano za posetu albanskog predsednika Vlade, ministar Dačić je obavestio da su se obe strane saglasile da se ova poseta odloži za 10. novembar, čime se nedvosmisleno potvrđuje značaj saradnje u regionu.
Srbija je spremna da uloži napor u prevazilaženju situacije nastale usled incidenta tokom fudbalske utakmice Srbija-Albanija, zaključio je ministar Dačić.