gototopgototop
četvrtak, 24. jul 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Susret ministra Dačića sa Li Mančangom, novoimenovanim ambasadorom NR Kine u Srbiji
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dačić - LiPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu ambasadora Narodne Republike Kine Li Mančanga, povodom stupanja na novu dužnost u Republici Srbiji.

Odnosi dve zemlje trenutno su na najvišem nivou u proteklih nekoliko decenija, složili su se sagovornici, i kontinuirano se unapređuju na osnovama uspostavljenog strateškog partnerstva. Istaknuta je važnost daljeg unapređenja političkog dijaloga i razmene poseta na najvišem nivou.

Ministar Dačić istakao je da su srpsko-kineski odnosi tradicionalno prijateljski i da ih obeležava međusobno poverenje i uvažavanje, te podrška u najvažnijim pitanjima od interesa za dve zemlje i narod. Tom prilikom zahvalio se na značajnoj pomoći Vlade i građana NR Kine namenjene ublažavanju posledica katastrofalnih poplava u Srbiji.

Šef srpske diplomatije istakao je da Srbija daje punu podršku saradnji u okviru mehanizma Kina – zemlje centralne i istočne Evrope (CIEZ), pri čemu je naglasio značaj zajedničkih infrastrutkurnih i energetskih projekata koji imaju i regionalni značaj, kao što su izgradnja autoputa Obrenovac-Ljig, modernizacija pruge Beograd – Budimpešta.

Ambasador Li naglasio je da Kina pridaje veliku pažnju jačanju saradnje sa Srbijom u svim oblastima i rekao da će tokom svog mandata nastojati da pruži pun doprinos unapređenju bilateralnih odnosa, posebno u oblasti privrede, uključujući i kroz mehanizam saradnje Kine i 16 zemalja CIEZ.

Ključne reči: Kina Ivica Dačić