gototopgototop
среда, 23. јул 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Разговор министра Дачића са амбасадорком Индије у Београду
+ larger fontnormal font- Smaller font
Дачић - ЧауханПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас амбасадорку Републике Индије у Београду Нариндер Чаухан.

У разговору је истакнуто традиционално пријатељство две земље, утемељено у Покрету несврстаних земаља, као и континуитет веома добрих политичких односа. Саговорници су се сложили о потреби даљег унапређења политичког дијалога, као и размене посета на свим нивоима.

Министар Дачић пренео је захвалност Владе Србије на принципијелној позицији Индије у вези са једнострано проглашеном независности Косова и Метохије. Такође, захвалио је на саучешћу и додељеној финансијској помоћи за ублажавање последица катастрофалних поплава у Србији.

Шеф српске дипломатије и амбасадорка Индије посебно су истакли потребу унапређења економске сарадње и констатовали да она значајно заостаје за нивоом политичких односа и могућностима две земље.

Амбасадорка Чаухан пренела је министру Дачићу предлог индијске стране за скори састанак Мешовитог комитета за економску и пољопривредну сарадњу, као и за предстојећу посету делегације индијских научника из области високих технологија Србији. Она је, такође, истакла и све већу заинтересованост индијских фирми за улагања у Србију, укључујући и поједина велика предузећа у реструктуирању.

Кључне речи: Индија Ивица Дачић