gototopgototop
уторак, 29. април 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Дачић: Никад санкције против Русије
+ larger fontnormal font- Smaller font
Први потпредседник Владе и министар иностраних послова Ивица Дачић изјавио је да ће Србија задржати неутралан став по питању украјинске кризе.

Дачић је поновио да се Србија никада неће прикључити било каквим санкцијама против Русије.

"Поштујемо територијални интегритет сваке земље чланице УН, укључујући и Украјину, али с друге стране Србија се никада неће прикључити било којим санкцијама против Русије јер је реч не само о нама пријатељској држави, економском и политичком партнеру, већ и о држави која никада није уводила санкције према Србији", рекао је Дачић за "Блиц".

У интервјуу за тај лист, бивши премијер је рекао да ће тај став бити изнет и на Савету Европе, јер је битно да Србија задржи принципијелан однос. Говорећи о дијалогу са Приштином, Дачић је рекао да његов наставак још није заказан али да су ствари потпуно јасне, односно да је преговарачки процес на нивоу премијера.

"Тако је и започет. Спреман сам да дам свој допринос колико је то потребно премијеру", рекао је Дачић.

Коментаришући наводе опозиције да је на персонални састав Владе Србије утицао и страни фактор, Дачић је рекао да те тврдње спадају у ред политичке фантастике.

"Сада за формирање Владе није била потребна коалиција, већ је реч о искључиво политичкој одлуци премијера да пружи руку сарадње и другим политичким факторима", рекао је Дачић.