gototopgototop
utorak, 18. mart 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Saradnja Republike Srbije sa Narodnom Republikom Kinom u oblasti medicine
+ larger fontnormal font- Smaller font
Direktor Kliničkog centra Srbije prof. dr Miljko Ristić i načelnik operacionog bloka Klinike za kardiohirurgiju KCS docent dr Svetozar Putnik posetili su „Carvar Heart" centar u gradu Jinčuan u provinciji Ningsja u Narodnoj Republici Kini.

Cilj posete, koja je realizovana od 4. do 8. marta, bio je dogovor o saradnji KC Srbije i „Carvar Heart" centra koja podrazumeva otvaranje kardiohiruškog centra u NR Kini uz pomoć tima stručnjaka iz KC Srbije.

Razgovorima su prisustvovali visoki kineski zvaničnici, prvi sekretar provincije Ningsja Sui Guanho, gradonačelnik Jinčuana Vang Rugui, direktorka „Carvar Heart" centra Su Jin i predstavnici Ambasade R. Srbije u Pekingu.

Sastanak je protekao u izuzetno prijateljskoj atmosferi i nagovestio dugoročnu saradnju u ovoj oblasti. Prve kardiohiruške intervencije srpskih lekara u NR Kini očekuju se već za nekoliko dana.

Saradnja dve zemlje u oblasti medicine deo je projekta „Anđeo u pustinji" koji obuhvata razvoj saobraćaja, gradskih struktura, kongresnog i medicinskog turizma.
Ključne reči: Kina