gototopgototop
уторак, 18. март 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Сарадња Републике Србије са Народном Републиком Кином у области медицине
+ larger fontnormal font- Smaller font
Директор Клиничког центра Србије проф. др Миљко Ристић и начелник операционог блока Клинике за кардиохирургију КЦС доцент др Светозар Путник посетили су „Carvar Heart" центар у граду Јинчуан у провинцији Нингсја у Народној Републици Кини.

Циљ посете, која је реализована од 4. до 8. марта, био је договор о сарадњи КЦ Србије и „Carvar Heart" центра која подразумева отварање кардиохирушког центра у НР Кини уз помоћ тима стручњака из КЦ Србије.

Разговорима су присуствовали високи кинески званичници, први секретар провинције Нингсја Суи Гуанхо, градоначелник Јинчуана Ванг Ругуи, директорка „Carvar Heart" центра Су Јин и представници Амбасаде Р. Србије у Пекингу.

Састанак је протекао у изузетно пријатељској атмосфери и наговестио дугорочну сарадњу у овој области. Прве кардиохирушке интервенције српских лекара у НР Кини очекују се већ за неколико дана.

Сарадња две земље у области медицине део је пројекта „Анђео у пустињи" који обухвата развој саобраћаја, градских структура, конгресног и медицинског туризма.
Кључне речи: Кина