gototopgototop
četvrtak, 27. februar 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Susret MSP Ivana Mrkića sa ambasadorom NR Kine u Srbiji Džang Vansjueom
+ larger fontnormal font- Smaller font
mrkic-ambasador-kineMinistar spoljnih poslova Republike Srbije Ivan Mrkić primio je danas ambasadora Narodne Republike Kine u Republici Srbiji Džang Vansjuea.

U razgovoru je potvrđen obostrani interes za jačanje strateškog partnerstva dve zemlje i ocenjeno da međusobne odnose obeležava tradicionalno prijateljstvo, poverenje i uzajamna podrška u najvažnijim pitanjima od nacionalnog interesa.

Poseban deo razgovora bio je posvećen jačanju saradnje dve zemlje u okviru mehanizma saradnje Kine i šesnaest zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Ministar Mrkić je pozitivno ocenio napredak u privrednoj saradnji dve zemlje, posebno u oblasti infrastrukture i energetike i ujedno izrazio očekivanje većeg investicionog prisustva kineskih kompanija u Srbiji.

Ambasador Džang istakao je da Kina pridaje veliku pažnju jačanju saradnje sa Srbijom u svim oblastima i da postoji značajan interes velikih kineskih firmi za nastup na tržište Republike Srbije u infrastrukturnim projektima u oblasti energetike i saobraćaja.
Ključne reči: Kina Ivan Mrkić