gototopgototop
četvrtak, 13. februar 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Predavanje šefice Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju EU prof. dr Tanje Miščević na Diplomatskoj akademiji
+ larger fontnormal font- Smaller font
tanja-miscevicŠefica Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji prof. dr Tanja Miščević razgovarala je danas sa ministrom spoljnih poslova Republike Srbije Ivanom Mrkićem, nakon čega je održala predavanje polaznicima Diplomatske akademije MSP.

Predavanje na temu „Srbija na putu ulaska u članstvo EU – pregovori" organizovano je u okviru kursa "Osnovi sistema i politike EU" koji pripada Osnovnom programu diplomatske obuke polaznika generacije 2013/2014.

Tom prilikom, predstavljeni su glavni elementi procesa pristupanja, najvažnije karakteristike i faze pregovaračkog procesa, ključne institucije i njihova uloga. Istaknut je uticaj i odgovornost državne administracije i neophodnost njenog usaglašavanja.

U uvodnom obraćanju, prisutnima su se obratili rukovodilac Diplomatske akademije Aleksandra Kovač, i ambasador Nikola Lukić, koordinator kursa "Osnovi sistema i politike EU".

Pored polaznika Diplomatske akademije, koje čine zaposleni u Ministarstvu spoljnih poslova i drugim organima državne uprave i institucijama javnog sektora, predavanju je prisustvovala i državni sekretar MSP dr Snežana Janković, kao i predstavnici organizacionih jedinica MSP.
Ključne reči: Evropska Unija (EU)