gototopgototop
utorak, 21. januar 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Izjava MSP Ivana Mrkića Tanjugu povodom otpočinjanja pristupnih pregovora u Briselu 21. januara
+ larger fontnormal font- Smaller font
Ivan MrkićMinistar spoljnih poslova Republike Srbije Ivan Mrkić, koji je član zvanične delegacije Republike Srbije na međuvladinoj konferenciji Srbije i EU, poručio je danas u Briselu da otpočinjanje pristupnih pregovora sa EU predstavlja veliki, možda i sudbinski dan za Srbiju i uspeh spoljne politike Srbije.

"Moguće je da ćemo svi biti u potpunosti svesni ovog događaja u punoj meri tek u dolazećim mesecima, možda i godinama", rekao je ministar Mrkić.

On je istakao da je Srbija je kročila putem napretka, mira i stabilnosti, zbog čega je naišla na priznanje svih članica EU. Ministar Mrkić izrazio je i zadovoljstvo zbog toga što Srbija ulazi u ceo proces pod grčkim predsedavanjem EU.

On je primetio da su na međuvladinoj konferenciji bili prisutni ministri iz zemalja članica EU koji prema proceduri nisu bili obavezni da dođu, ali su želeli da se pojave i požele dobrodošlicu Srbiji.

"Posebno mi je drago što su tu bili ministri spoljnih poslova susednih zemalja i time nam na najdirektniji i simboličan način pružili važnu podršku", rekao je ministar Mrkić i naglasio da današnji početak pregovora sa EU predstavlja uspeh spoljne politike Srbije.