gototopgototop
petak, 06. decembar 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Završen Ministarski savet OEBS u Kijevu
+ larger fontnormal font- Smaller font
oebsMinistarski savet Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), koji je juče počeo u Kijevu, danas je završen.

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivan Mrkić, koji je na ovom skupu predvodio delegaciju Srbije, imao je danas bilateralne susrete sa aktuelnim ministrom inostranih poslova i novoizabranim predsednikom Švajcarske Konfederacije Didijeom Burkhalterom, ministrima spoljnih poslova Kazahstana Erlanom Idrisovim i Gruzije Majom Pandzikidze, kao i sa visokim komesarom za nacionalne manjine OEBS Astrid Tors. Takođe, Mrkić se sastao i sa generalnim sekretarom OEBS Lambertom Zanijerom.

Ističući da će Srbija predsedavati OEBS-om 2015. godine, ministar Mrkić je podsetio i na obaveze koje očekuju našu zemlju.
- Ovim ministarskim sastankom Srbija sada praktično ulazi u takozvanu trojku predsedavajućih i imaće svoje obaveze u rukovođenju ovom velikom organizacijom, koja se prostire od Vladivostoka do Vankuvera, pokriva tri kontinenta i uključuje 57 zemalja – poručio je Mrkić.