gototopgototop
utorak, 03. decembar 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Dragomir Karić počasni konzul
+ larger fontnormal font- Smaller font
Flag of Belarus.svgMinistar spoljnih poslova Republike Srbije Ivan Mrkić uručio je 3. decembra 2013. godine original egzekvature počasnom konzulu Republike Belorusije u Republici Srbiji Dragomiru Kariću. Ceremoniji inauguracije su prisustvovali predsednik Republike Srbije T. Nikolić, zamenica ministra inostranih poslova R. Belorusije Jelena Kupčina, ambasador R. Belorusije u Srbiji V. Čušev, narodni poslanici, crkveni velikodostojnici, kao i predstavnici diplomatskog kora.

Ministar Mrkić je posebno naglasio da je otvaranje trećeg počasnog konzulata R. Belorusije u R. Srbiji u 2013. godini, nakon onih u Novom Sadu i Kragujevcu, još jedna potvrda daljeg jačanja tradicionalo dobrih i prijateljskih odnosa između R. Srbije i R. Belorusije.

Počasni konzul će imati jurisdikciono područje na teritoriji grada Beograda, kao i sledećih upravnih okruga: Mačvanskog, Kolubarskog, Podunavskog i Braničevskog i svojom aktivnišću će olakšati i pomoći dalji razvoj starih i uspostavljenje novih veza između zainteresovanih pojedinaca, organizacija i institucija u svim oblastima saradnje.

MSP I.Mrkić je izrazio uverenje da će otvaranje i rad Konzulata konkretno doprineti unapređenju sveukupnih političkih, ekonomskih i kulturnih odnosa.
Ključne reči: Belorusija Ivan Mrkić