gototopgototop
petak, 27. septembar 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Humanitarni egzibicioni meč između Novaka Djokovića i Li Na
+ larger fontnormal font- Smaller font
djokovic-li-naU Pekingu je 24. septembra održan egzibicioni humanitarni meč između najpoznatijeg srpskog i prvog svetskog tenisera N.Djokovića i kineske teniserke Li Na. Novčana sredstva prikupljena od prodaje karata namenjena su kineskoj humanitarnoj organizaciji Song Qing Ling Fondation.

Prvom meču ovog tipa održanom u Kini, prisustvovalo je više od 12 hiljada gledalaca, među kojima je bio veliki broj uglednih ličnosti iz političkog i društvenog života NR Kine. Pored vlasnika kompanije China Enviromental Energy Holdings Billy Ngok-a, čija kompanija je bila glavni organizator događaja, uz humanitarni program give51.org meč su pratili i visoki predstavnici MIP NR Kine, na čelu sa ZMIP Sung Taom i predstavnicima Uprave za Evropu. Sa naše strane meču su prisustvovali o.p.a.i. T.Panajotović Cvetković, predstavnici Ambasade RS u Pekingu, kao i veliki broj pripadnika srpske dijaspore u Pekingu, koji su kupovinom karata dali svoj doprinos humanitarnom cilju meča. Veliko interesovanje za meč u dipkoru, potvrdilo je i prisustvo velikog broja predstavnika inostranih ambasada u Pekingu.

Pomenutim mečom, kineska strana je zvanično otvorila i svečano obeležila ovu, desetu godišnjicu od početka „China Open" takmičenja. Meč je direktno prenosio sportski kanal CCTV 5, a propratilo ga je više od 60 kineskih i svetskih medija.
Ključne reči: Kina