gototopgototop
петак, 27. септембар 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Хуманитарни егзибициони меч између Новака Ђоковића и Ли На
+ larger fontnormal font- Smaller font
djokovic-li-naУ Пекингу је 24. септембра одржан егзибициони хуманитарни меч између најпознатијег српског и првог светског тенисера Н.Ђоковића и кинеске тенисерке Ли На. Новчана средства прикупљена од продаје карата намењена су кинеској хуманитарној организацији Song Qing Ling Fondation.

Првом мечу овог типа одржаном у Кини, присуствовало је више од 12 хиљада гледалаца, међу којима је био велики број угледних личности из политичког и друштвеног живота НР Кине. Поред власника компаније China Enviromental Energy Holdings Billy Ngok-a, чија компанија је била главни организатор догађаја, уз хуманитарни програм give51.org меч су пратили и високи представници МИП НР Кине, на челу са ЗМИП Сунг Таом и представницима Управе за Европу. Са наше стране мечу су присуствовали о.п.а.и. Т.Панајотовић Цветковић, представници Амбасаде РС у Пекингу, као и велики број припадника српске дијаспоре у Пекингу, који су куповином карата дали свој допринос хуманитарном циљу меча. Велико интересовање за меч у дипкору, потврдило је и присуство великог броја представника иностраних амбасада у Пекингу.

Поменутим мечом, кинеска страна је званично отворила и свечано обележила ову, десету годишњицу од почетка „China Open" такмичења. Меч је директно преносио спортски канал CCTV 5, а пропратило га је више од 60 кинеских и светских медија.
Кључне речи: Кина