gototopgototop
четвртак, 19. септембар 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Сусрет ПМСП за ЕУ Љубице Васић и опуномоћеника Немачког МИП-а за Југоисточну Европу Ернста Рајхела
+ larger fontnormal font- Smaller font
Sorry, you have not enough rights to view this image.Помоћник министра спољних послова за ЕУ Љубица Васић разговарала је данас у Београду са Е. Рајхелом, опуномоћеником за Југоисточну Европу у Министарству иностраних послова Немачке, који је у радној посети региону. 

У разговорима су размотрене теме европских интеграција Србије и подвучена подршка Немачке том процесу. Опуномоћеник немачког МИП-а је нагласио да нема нових услова за отварање преговора ЕУ и Србије, али да се очекује пуно спровођење до сада постигнутих договора у Бриселу.

Помоћник министра Љубица Васић обавестила је о припремама Србије за отварање преговора и формирању преговарачких структура. Истакла је да је Влада Србије у потпуности посвећена спровођењу Споразума из Брисела и да су резултати сасвим видљиви. Оценила је да су односи у региону стабилни и да Србија негује добросуседство и сарадњу са свим земљама региона. Захвалила на немачкој подршци европском путу Србије.

Опуномоћеник Е. Рајхел је иницирао потписивање Споразума о културној сарадњи две земље што је са наше стране поздрављено.