gototopgototop
понедељак, 08. јул 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Предавање амбасадорке Б. Адамовић-Драговић на универзитету „Меиђи" у Токију
+ larger fontnormal font- Smaller font
meiji-univerzitetАмбасадорка Б. Адамовић-Драговић одржала је 8. о.м. предавање о Србији на Факултету за пословну администрацију престижног „Меиђи" универзитета. Предавање је иницирано од стране представника Универзитета, а претходио му је састанак са деканом ове високошколске установе Ецуо Абеом, током кога су разматрани и облици даље сарадње. 
У предавању, које је било концепцијски подељено на неколико делова, а коме је присуствовало око 80 студената друге и треће године студија пословне администрације, амбасадорка Б. Адамовић-Драговић посебну пажњу посветила је темама као што су основни подаци о Србији, историја, економија, традиција, култура, туристичка понуда, итд. Посебан део тицао се и билатералних односа Србије и Јапана (студенти упознати са чињеницом да је прошле године прослављено 130 година од прве дипломатске коресподенције), као и узајамне помоћи које су две земље пружале једана другој у тешким временима.
„Меиђи" универзитет један је од десет највећих јапанских унуиверзитета и један од пет највећих и најпрестижнијих приватних универзитета у земљи, а основан је пре 132 године. Има укупно четири кампуса, на којима наставу тренутно похађа око 31,000 студената.
Кључне речи: Јапан