gototopgototop
četvrtak, 16. maj 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Bratislava: Konferencija „Naučna podrška Dunavskoj strategiji“
+ larger fontnormal font- Smaller font
danubeU Bratislavi je 16. maja održana međunarodna konferencija „Naučna podrška Dunavskoj strategiji" na kojoj su učestvovali predstavnici zemalja Podunavskog regiona, naučne zajednice, privrede i Evropske unije. Konferenciju, koju je organizovao Zajednički istraživački centar (Joint Research Centre) Evropske komisije, su otvorili predsednik Vlade Slovačke R. Fico i potpredsednik Evropske komisije M. Šefčovič uz prisustvo svih ambasadora zemalja obuhvaćenih Dunavskom strategijom, osim ambasadora Mađarske. 
Na konferenciji su, razmatrane teme unapređenja inovacija i specijalizacije u zemljama regiona, kao i osiguranje efikasnog i održivog korišćenja podunavskih resursa. U prvoj sesiji, predstavljeni su projekti pametne specijalizacije u regionu i projekat uspostavljanja infrastrukture referentnih podataka i usluga, dok je u drugoj sesiji predstavljen rad najistaknutijih klastera u regionu.
Tokom susreta, zapažena izlaganja su imali i rektor Univerziteta u Novom Sadu, M. Vesković, i državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, R. Mitrović.
Ključne reči: Slovačka Dunav