gototopgototop
четвртак, 18. април 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Уручење одликовања Републике Србије амбасадорима НР Кине
+ larger fontnormal font- Smaller font
У просторијама Амбасаде РС у Пекингу 18.априла 2013. године одржана је церемонија свечаног уручења одликовања амбасадорима НР Кине Њ. Е. г. Ли Гуобангу и Њ. Е. г. Веи Ђингхуу, који су током своје каријере у више мандата боравили у Р.Србији и својим радом допринели развоју пријатељских односа између Републике Србије и Народне Републике Кине.
У присуству око 80 званица (представници МИП-А НР Кине, КПК, професора Универзитета, привредних представника Р.Србије) и медија (Кинески радио интернационал, Guanming daily, Global Times, Chinaworld, Home and Abroad New Press) Орден српске заставе другог степена одликованим амбасадорима уручила је државни секретар Вера Маврић.
Церемонију је отворила Татјана Панајотовић Цветковић, отправник послова а.и. Амбасаде РС у Пекингу, а Вера Маврић државни секретар МСП-а је укратко истакла значајан допринос амбасадора Њ.Е. Ли Гуобанга и Њ.Е. г. Веи Ђингха у развијању и учвршћивање мирољубиве сарадње и пријатељских односа између Р.Србије и НР Кине.
Након читања Указа председника Републике и уручења одликовања гостима су се обратили и одликовани амбасадори, који су се захвалили на указаној сарадњи.
Кључне речи: Кина