gototopgototop
ponedeljak, 08. april 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić i generalni sekretar Vlade Veljko Odalović predali zaključak Vlade o dijalogu Vensanu Dežeru
+ larger fontnormal font- Smaller font
Vensan DezerMinistar spoljnih poslova Ivan Mrkić i generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović formalno su predali vladin Zaključak o potrebi hitnog nastavka dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje EU šefa delegacije Evropske unije u Beogradu Vensanu Dežeru.
Dežer je, kako je potvrdio ministar Mrkić, a saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, odmah prosledio zaključke visokoj predstavnici EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton. Mrkić i Odalović su Dežeru objasnili našu poziciju i podsetili da je Srbija nezadovoljna onim što je do sada postignuto, navodi se u saopštenju.
Vlada Srbije ovlastila je ministra Mrkića i generalnog sekretara Odalovića da obaveste EU o usvojenom Zaključku sa sednice Vlade.
Prethodno je Vlada donela jednoglasnu odluku da ne prihvata ponuđeno rešenje za Kosovo i Metohiju i predložila hitan nastavak dijaloga.
U Zaključku na osnovu koga Ketrin Ešton treba da donese odluku o nastavku dijaloga, navedeno je da Vlada potvrđuje opredeljenost da mirnim putem, kroz dijalog, dođe do održivog rešenja koje će predstavljati čvrstu osnovu za izgradnju trajnog mira i bezbednosti za sve ljude koji žive na Kosovu.