gototopgototop
понедељак, 08. април 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар спољних послова Иван Мркић и генерални секретар Владе Вељко Одаловић предали закључак Владе о дијалогу Венсану Дежеру
+ larger fontnormal font- Smaller font
Vensan DezerМинистар спољних послова Иван Мркић и генерални секретар Владе Србије Вељко Одаловић формално су предали владин Закључак о потреби хитног наставка дијалога Београда и Приштине уз посредовање ЕУ шефа делегације Европске уније у Београду Венсану Дежеру.
Дежер је, како је потврдио министар Мркић, а саопштило Министарство спољних послова, одмах проследио закључке високој представници ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон. Мркић и Одаловић су Дежеру објаснили нашу позицију и подсетили да је Србија незадовољна оним што је до сада постигнуто, наводи се у саопштењу.
Влада Србије овластила је министра Мркића и генералног секретара Одаловића да обавесте ЕУ о усвојеном Закључку са седнице Владе.
Претходно је Влада донела једногласну одлуку да не прихвата понуђено решење за Косово и Метохију и предложила хитан наставак дијалога.
У Закључку на основу кога Кетрин Ештон треба да донесе одлуку о наставку дијалога, наведено је да Влада потврђује опредељеност да мирним путем, кроз дијалог, дође до одрживог решења које ће представљати чврсту основу за изградњу трајног мира и безбедности за све људе који живе на Косову.