gototopgototop
Министарство спољних послова Архива саопштења Архива саопштења из 2010. године
четвртак, 29. април 2010. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
УТВРЂИВАЊЕ ГРАНИЧНЕ ЛИНИЈЕ ИЗМЕЂУ РС И Р. ХРВАТСКЕ
+ larger fontnormal font- Smaller font

Међудржавна дипломатска комисија за идентификацију - утврђивање граничне линије и припрему уговора о државној граници између Републике Србије и Републике Хрватске

ЗАЈЕДНИЧКО САОПШТЕЊЕ

Дана 29. априла 2010. године, у Министарству иностарних послова и европских интеграција Републике Хрватске одржана је Шеста седница Међудржавне дипломатске комисије за идентификацију - утврђивање граничне линије и припрему уговора о државној граници између Републике Србије и Републике Хрватске, чиме је означен наставак преговора о питању границе између две државе, после седмогодишњег прекида у раду те комисије, основане 2001. године.

Шефови дслегација, помоћник министра спољних послова и шеф сектора за билатералну сарадњу у Министарству спољних послова Републике Србије Здравко Понош и државни секретар за политичка питања у Министарству иностраних послова и европских интеграција Републике Хрватске др Давор Божиновић, изразили су задовољство што је Комисија наставила са радом и нагласили спремност присутну код обе стране да рад на решавању питања границе буде настављен.

На седници је било речи о резултатима досадашњег рада Комисије и о начину на који ће Комисија даље да ради. Поред тога, чланови Комисије размотрили су актуелно стање на граници, које су у безбедносном делу оценили добрим. Такође, на седници су разматрани начини даље сарадње, када је реч о пограничном саобраћају и граничним прелазима.

Загреб, 29. априла 2010. године.