gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Arhiva saopštenja Arhiva saopštenja iz 2017. godine
četvrtak, 28. decembar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ambasador Čepurin uručio čestitke Dmitrija Rogozina i Sergeja Lavrova povodom nastupajućih praznika
+ larger fontnormal font- Smaller font
Cepurin decembar 2017Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina.

Ambasador Čepurin je uručio čestitke potpredsednika Vlade Rusije Dmitrija Rogozina i ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova povodom nastupajućih praznika.

U razgovoru su sumirani razultati ostvarene saradnje dve zemlje u 2017. godini i zajednički je ocenjeno da je nedavna poseta delegacije Republike Srbije Moskvi, koju je predvodio predsednik Aleksandar Vučić, bila izuzetno uspešna i u skladu sa dostignutim nivoom bilateralnih odnosa.

Ministar Dačić je i ovom prilikom izrazio zahvalnost zbog snažne i dosledne podrške Ruske Federacije suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije.

Potpredsednik Vlade Ruske Federacije Dmitrij Rogozin poželeo je ministru Dačiću da mu predstojeća 2018. godina bude godina novih mogućnosti i donese mu uspehe u svim poduhvatima. Ministru i njegovim najbližima poželeo je dobro zdravlje, mir i blagostanje.

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov je istakao da rusko-srpsko strateško partnerstvo u punoj meri odgovara interesima dva naroda i da je dijalog osnažen na svim nivoima.

„Sa toplinom se prisećam naših sastanaka u odlazećoj godini i računam na nastavak sadržajnog dijaloga sa tobom u Beogradu, 21-22. februara 2018. godine tokom posete povodom 180. godišnjice uspostavljanja rusko-srpskih diplomatskih odnosa. Spremni smo za dalju koordinaciju koraka sa srpskim partnerima na međunarodnoj sceni", navodi se u čestitki ministra Lavrova.